Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salm uit die water
#1


Confusedue:

Suid-Afrikaners eet glo by die dag meer salm en met 'n beoogde salmplaas naby Gansbaai is dit hoog tyd ons haal 'n vis uit die water en bekyk dit van nader.

Salms is grootendeels seevisse, maar gaan altyd terug na 'n rivier om voort te plant, 90% van die tyd na die een waarin hulle uitgebroei het.

Die salm wat ons in supermarkte koop is heel moontlik wild indien dit vanaf Kanada of Alaska afkomstig is, maar Noorweegse en Britse salm is 99% van die tyd afkomstig van salmplase. Selfs sommige van die "Noorweegse" salm is van Britse afkoms aangesien dit geteel word op plase aan die Britse kus wat behoort aan Noorweegse maatskappye. Die salm by Gansbaai sal ook heel moontlik as Noorweegse salm bemark word aangesien dit aan 'n Noorweegse maatskappy behoort.

Kyk vir 'n natuurlike pienk kleur wanneer jy salm koop. Die vis se pienk kleur is te wyte aan die feit dat hulle hoofsaaklik van skulpvis leef. 'n Vleis wat egter helder pienk is kan 'n aanduiding wees dat die vis sintetiese kleurstowwe gevoer is op 'n plaas. Die wit strepies vet tussen die spiere moet so klein as moontlik wees en die spiere so groot as moontlik. Te groot vetstrepe kan dui op ongesonde salm afkomstig van 'n plaas en klein spiere kan daarop dui dat die vis nie genoeg ruimte gehad het om behoorlik te swem en te ontwikkel nie.

Dit word algemeen aanvaar die vis een van die gesondste voedselbronne is. Dit is ryk aan omega-3 vetsure en is 'n goeie bron van proteïene. Geblikte salm is boonop ryk aan kalsium weens die bene wat saam met die vis verbruik word.

Indien jy dalk gewonder het hoekom gerookte Skotse salm soveel lekkerder smaak as sy Noorweegse neef? Skotse salm word gerook met skraapsels uit houtvate waarin whisky verouder is. Kenners meen egter dat Ierse salm die koning van alle gerookte vis is.

Confusedue: Confusedue: Confusedue:

Uit: iafrica.com
Reply
#2
Moet se ek is nie mal oor salm nie..maar die 'n interessante brokkie :thumbs:
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)